Luang Prabang, Laos

Evoga, po parih dneh spet v civilizaciji nasega reda, ampak se vedno ne cist. Tukaj zraven je obesen listek z napisom: ATTENTION we have high speed internet connecion contract but we cannot gurantee for speed. You still have to pay! (google se odpira lajk 5 minut hehe).

Pisem iz severnega Laosa (Luang Prabang).
Z Drmico (po slovensko in VEROdostojno – Jakobom) sva picila iz Bangkoka proti Chiang Mayu, naprej do meje z Laosom – Huay Xai in s slowboatom po reki Mekong do mirnega uizi mesteca Luang Prabang. Zadnjih pet dni bi lahko na kratko opisal z @how to spend 20 days in 5|. Pa koncno so se stvari mal umirile ker Bangkok je kaos, poosebitev vsega kar si zamislis ampak lih obratno + z dodatki eksoticnih zacimb :D zanimiva izkusnja ampak far too much!

No skratka, kot receno zdej sva v Luang Prabangu, ki je super izhodisce za dnevne migracije. Nasploh pa ful vsecno mestece. Mirno, tukaj po polnoci ostanejo samo se najbolj hrabri hehe. Namrec, po polnoci se vsi kafici in stacune zaprejo, tko da se je treba znajdt nekak! naprej pa naum razlagu :D

Dons sva najela 110cc Hondice (pomoje neki tacga – vorng motor, zadeva pici jebote) in sla pogledat slapove (Kuang Si) dobrih 30km stran od mesta. Idilicna zadeva ni kej. Dzungla posejana z mini tolmuncki in kristalno cisto vodo, vecjimi, manjsimi slapovi, gigantskimi listi in podobnimi eksoticnimi zadevami…v glavnem splashing time!!! Rej bjutiful.

Joooj pa fotke pismo tukaj so kompi tko pocasni, men se pa ne lub cakat da se zadeve zgenerirajo. Ma bomo ze, sooner or later! Zdej ze pocas zapirajo cyber tko da…ce se ne oglasim do pojutrisnjem potem sem verjetno na poti proti Vang Viengu (probably maybe), sosedi americani ze odpirajo neki mocnga. Aja sej res drugace sva pa se pokonektala z dvema italjankama/Roberto in Margerito, tko da mal skupi kruzamo okrog, tukaj nasploh ves cas videvas isti folk – vsi tisti, ki so prisli sem prisli z ladjo (v bistvu bolj al manj edina opcija ki se jo polotevamo turisti), so nekje tukaj naokrog. Kul fajn nakulirano u glavnem,

laterz!

 • Share/Bookmark

2 komentarjev na "Luang Prabang, Laos"

 1. joste, dne 2.02.2009

  to mi deli! Sliš se da vse poteka prbližno tako kot more, folk se bo podobn srečavu še kr neki cajta, ker ma itak večina podobne trase, razn če res ne greš bl off the beaten track, kar se tiče pa ponočevanja po polnoči se je treba pa mal znajdt ja… Boš vidu u Vang Viengu kje boš končal proti koncu ;) Kar tako naprej!

 2. erzo, dne 8.02.2009

  joste, ja ne mores verjet, vecino ljudi srecujem tudi tu v Vang Viengu, jah sej al gres iz severa proti jugu al pa obratno obviously :)
  ja pa tut tuki se ljudje kej dlje kot do dveh ne zadrzujejo okrog …dan ma svoj davk tukej :D
  pa hvala za komentarje in smernice :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !