Alpetour – ekspres prevoz do vaših vhodnih vrat (s svetlobno hitrostjo)

Tako nekako bi lahko najbolje sarkastično poimenovali potovalno agencijo Alpetour. Da pojasnim kaj me že nekaj let spravlja ob živce, ko se kakšen dan iz Škofje Loke domov odfuram z zadnjim busom ob 23:37. No za uverturo bi omenil, da se večina jezi nad zamudami, trefik đemi, nesposobnimi vozniki in tko naprej, tukaj v našem koncu pa se jezimo zaradi povsem obratne problematike. Busi tukaj vozijo prej juhuhu!
Kdaj je že bilo…ahm,..no, nekaj dni nazaj naciljam avtobusno postajo ob pol polnoči, itak se je mnogokrat zgodilo da je bilo še to prepozno in potem, verjetno si lahko predstavljate, sledijo nepotrebne posledice in vprašanja kako naj zdej sploh pridem v 10km oddaljeno spalno lokacijo, domov, se razume. To je res zajebana reč, okej, obstajajo še bolj zajebane stvari ampak ta je res neprijetna, človk hoče domov, tko, samostojno :) pol pa klicarit okrog dobre dušce…ma popizdiš no. res. Jebemti busar nesposoben, če ti piše napismeno, da štartaš iz loke proti kranju ob 23:37, a je to tok težko razumet? Sej vem da je ura pozna in za tabo že 15 istih prevoženih relacij, doma bo treba pa še ženo poslušat ampak človek, bod vesel da imaš sploh službo, marsikdo jo nima… če slučajno še neveš.

No skratka, zvedavo gledam tisti bus, ko ravno zavija svoj slavni obrat 180 stopinj skozi rampo na postajo…jest stojim tam na poziciji osem sedem šest, skratka na pravi poziciji za relacijo Kranj … sledi zaplet – bus nonšalantno mimo mene, brez postanka, 10 minut pred uradnim odhodom. Jest valda laufam za njim in če nebi bile potem tudi za izstop postavljene rampe bi mi verjetno spizdil za tako malo, da bi se verjetno kar na mestu zjokal. Nežno a z ledenim pogledom potrkam na vrata, tisti idiot pa namrščeno, nerazpoloženo, povsem zdolgočaseno odpre vrata in pogleda vame kot bik bedak v nova vrata. Vstopim, mislm jest sem bil orng raspizden ampak tak tip persone kot je bil ta, je nezmožen vsakršne normalne komunikacije, ko na vprašanje “a vi veste, da ta bus odpelje šele čez 10 minut” dobiš odgovor “a nisem dost cajta čaku?”, dojameš, da so vsakršne besede od tu naprej odveč. Kva teb ni jasno člouk, kako si dost cajta čaku če pa sploh nisi čaku! Če bi jest bil tako neumen bi se v podn pogreznu. Kje je tuki kakšen optimizem, volja do življenja ali pa celo dobra volja…tega dons manjka! Vsi so neki zase, zaprti in potem valda sčasoma še zagrenjeni. Svet bi bil res ibr lepši, če bi te takole v tej situaciji tisti prevoznik vsaj prijazno pozdravil, tako pa še tebe prime, da bi ga dvakrat okol kepe. Ni to dobr. Plačam in ko oprezam okrog, kateri sedež bi mi najbolj ustrezal, v tistem pa beeeem in me zafluka par metrov naprej po busu, norc ubrisan, zdej boš pa še divjal ko zmešan. In tut je. Tolk, da sem bil na cilju točno takrat, ko bi moral mi štartat iz Škofje Loke. Toliko o svetlobni hitrosti… aja pa še to. Ni še konc komedij. Pozvonim na tisti rdeč zvonec, ki voznika opozori da bo treba na naslednji postaji ustaviti. Ja, če bi kaj pameti premogel bi ga verjetno še opozorilo, tko pa je valda vse zajebal in peljal mimo moje postaje, jest pa divje “vrata vrata”, ful čudn. Ko se kaj takega zgodi nikoli ne veš kaj bi rekel. A bi vztrajal in pritiskal tisti gumb, al bi se zadrl “vrata”, al “a bi lahko odprli vrata” al pa “a lahko ustavte” al pa morda “postaaajaaa”. Verjetno bi blo še najbolš kakšno balkansko usekat, mejbi bi potem celo dojel da je nekaj dejansko narobe…No v glavnem, jest sem se mu zahvalil za prevoz direkt do naše hiše…
…takle mamo tle…avto…hm, sej če bi mel pa avto bi me pa polcajčki zajebaval…

 • Share/Bookmark

7 komentarjev na "Alpetour – ekspres prevoz do vaših vhodnih vrat (s svetlobno hitrostjo)"

 1. nordstar, dne 9.01.2008
  nordstar

  Dobro napisano. Si mel zegen, life is cruel…

 2. saily, dne 9.01.2008
  saily

  dobro da si ga ujel.. men se je nardil, da mi je pred nosom spelju.. baraba… tkt ko še ni blo ramp..

  zdj na srečo nism več odvisna od busa.. sm se pa rada vozila z njim, pa ne vem točno zakaj :)

 3. Jakob, dne 9.01.2008

  Ha, kera kolobocija, dobr napisano…
  Sam s temi busarji in z njihovo voljo do življenja je pa že 10 let tko, pa verjetn še več (od kar se jest z busam v mojmu lajfu furam). To so najbl namrgodeni, neuvidevni ljudje, k službo sovržjo (seveda so tud svetli primeri, sam v večini primero in izkušenj je tko). Sm enkrat kot mulc upadu brez drobiža na avtobus, z jurjam, me tip ni hotu pelat, k ni mel keša za zmenat!?! Am a sm jest kriv, da nimaš za zmenat. Jest sm kupec, kralj, jest mam keš! No pol sva le nekak uredila, me je pa napizdiv, kt tazadnga psa.
  Cheer up drivers!!

 4. hefc, dne 10.01.2008

  Jeba je s telimi šoferji ja. Mi je pa en ostal v zlo lepmu spominu. In sicer tist ta debel, k si ga mogu skoz lepo pozdravt, drugač te ni spustu na avtobus. Ti je pa tud on spustu en dobrovolen, predvsem pa glasen DOBER DAN, tko da ti pol ni blo težko vrnt. BTW zdej je osebni šofer indijskega veleposlanika in se še precej dobr spomne ljudi k jih je včasih prevažu okol. izkusu tud sam.

 5. erzo, dne 10.01.2008
  erzo

  @hefc
  sam ta je bil pa res legenda!! a da zdej pa veleposlanika okrog fura?…kako bi temu rekli: sanje vsakega šoferja hahah :)

  @Jakob
  PH! sploh ne govor. Mene enkrat ni spustu na bus zato ker mi je 1SIT manjku, figure that one HHH

  @saily
  ja jest mam še od mladosti fobije pred busi, tko da meni ravno v veselje ni :) vlaki so bol!

  @nordastar
  so se že slabše stvari dogajale :P tle je bolj problem tako opevanega principa…jebeš, če bi jest kej zajebu pol bi si mislil jebiga in šel na pir tko se pa tlak uzigne …

 6. saily, dne 11.01.2008
  saily

  @erzo: je res, da so vlaki bojlš, ampak ko je konica je tud tam bolj kot ne hudič

 7. joste, dne 2.02.2008
  joste

  matr ja… teli alpeturovci so sam za pregarbat ; ) Tudi meni so že zagrenili vecerno pot domov, ampak vsekakor manjkrat kot tebi. Možno da jim taxi joža plačuje da namenoma prej odpeljejo da ma on pol biznis ;)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !