BeenLandn

Ja. Pri pregledu skozi checkout iz Stansteda so kolega pošteno obrnil. Sej ne da izgleda en mal sumljiv ampak, da bo moral pa vpričo tistih carinikov, v bistvu je bila carinica (a je prov tko?), pogolnit svoj sirup proti prehladu (da ja ni not kakšen mass destructive strup v mali flaški), kaj tazga pa res še nisem vidu :) Je bilo pa zabavno, ko ga je prav zares firbčna carinica med grabljenjem po ekstremno neurejeno zorganiziranim kovčkom vprašala “Is this clean or dirty?” on pa nazaj prestrašeno “it’s mixed” :)) potem si je nadela rokavice in nadaljevala s svojim biznisom.

Drugače mi je bil pa London ful všeč. Prvič bil tam, prvič letel z letalom. Čeprav se bojim višine (prfoks za plezanje mi je skoz preveč spuščal štrik in sem enkrat prosto letel skor v podn), mi vzlet in letenje pa pristanek niso povzročal nobenih strahov – prav nasprotno, ful dobr občutek, ko se odlimaš od tal in opazuješ vse manjše podobe stavb, cest, polj in vse bližje vidiš vrhove hribov in gor, dokler se ne dvigneš nekam tja gor on the top of the world.

Čez eno uro in pol pa povsem drugačna klima in občutek. Mal me je zjebal jetlag zato sem prvi in drugi dan prespal v hostlu. No to je zejabancija, v bistvu smo iz letališča na hitro odbrzel v hostl na Earl Streetu1, si nabavil karto za underground in pičil skozi Hyde Park protu centru. Glede na to, da smo bili v Londonu vsega skupaj dve noči, smo prehodili in videli enormno količino raznovrstnih londonskih specialitet. Če mene vprašate zakaj je to multikulturno mesto tako fascinantno, lahko odgovorim podobno kot po Amsterdamskem tripu nekaj let nazaj; preprosto zato, ker lahko cel dan šetaš po ulicah, gledaš levo, desno, naprej in nazaj pa vendar na vsakem koraku vidiš nekaj novega, vidiš dogajanje, happening bi bil še bolj primeren izraz. Mi smo skoraj ves čas samo hodil okrog in se je nonstop nekej dogajal. Pač če ti tole tablo nabijejo v pub pol se ve, da ni nobenega smisla preveč posedat…
nodancing

Nebi se zdej spušal v to kako izgleda denimo Buckingham Palace, ker bom o tem pisal šele takrat ko, če, me kraljica povabi na čaj. Mi smo že nekaj sanjal, da bi se glede na povsem prazno okolico kaj takega celo lahko zgodilo…no ja. Vsekakor se take palače nebi prav nič branil.

Če nalimam nekaj fotk:
millenium bridge
Na Millenium Bridge gledano proti turističnem kolesu London Eye kamor pa nismo šli, ker baje gor ne smeš vzet pira. Dve uri pa tut ne bomo sam gledal. Ni cajt! Lahko pa navržem eno zanimivost, ki zategnjene Slovane loči od uvidevnih Britancev. Fotr mi je razlagal, da glede pira sploh ni bil problem – tamkajšnji uslužbenec mu je pivo shranil v namenski frižider in, ko se je vrnil nazaj dol, je pivo prijazno dobil nazaj – ohlajeno… Tole je morda mal bizaren primer ampak ga lahko uporabite za šolski primer, kako stvari tam gor tečejo. Res prijazno mesto.

henging man
Tudi ljudje, ki se v življenju niso preveč dobro znašli, ali pa jih je nesreča pripeljala do situacije, ko je preživeti težko, sprejmejo malo več kot neokusno nažican drobiž.

veverca
Veverca. Ne samo da so brez večje bojazni futrale iz rok, zgodi se celo to, da tvojo nogo uporabijo za manever.

katravsferrari
Katra VS Ferrari ali muzej na ulici – evolucija avtomobila…

pozercina
Old age+hiphop=Debelak

trafalgar
Trafalgar Square – London je baje že na začetku decembra božično okrašen, tistle “Not safe for public use” je pa lahko namenjen samo zimskim “outside” plavalcem. Tut prov ampak no thankya. Pravzaprav je povsod vse označeno. Če so pred teboj električna vrata so gor nalimane tri nalepke “Attention: electric door!”, ko greš iz Metroja skozi zvočnik vedno zaseka “Please, mind the gap”. Na prehodih za pešce na cesti pred teboj povsod piše “Look right” ali pa celo “Look both sides”.

YouTube slika preogleda
Tole je pa kratka demonstracija uporabe avtomatiziranih uličnih vecejev. Tistih, ki na Beneškem Bienalu veljajo kot contemporary art :)

tubemap
Tube Map. Če nebi bilo druge možnosti, bi s tole fotko opisal naš trip. Slikovito, zavito, spontano in … zaključeno.

 1. imenovan O’Callaghan’s po priporočilu josta. Baje eden najboljših hostlov v Londonu. Prijazno in poceni! Poleg tega je joste kriv še za vso nastalo situacijo. Thank you for a bjutiful birthday present!! []
 • Share/Bookmark

9 komentarjev na "BeenLandn"

 1. joste, dne 10.12.2007
  joste

  jaja hudo :) Video še vedno zmaga smeh. London je dobra stvar ni da ni.

 2. erzo, dne 10.12.2007
  erzo

  jebote joste skor da sem pozabu tebi pripisat krivdo za tale trip :)

 3. saily, dne 10.12.2007
  saily

  vse najboljšeeeeeeeeeee :)

 4. erzo, dne 11.12.2007
  erzo

  @saily
  tenx :) bilo sicer zhe nekaj časa nazaj ampak je vedno fajn slišat da bo vse še bolje kot sam dobr :)))

 5. hefc, dne 11.12.2007

  london je čista hudobija ja. ko sem bil jst prvič tam in zaenkrat tud edinkrat sem si še 2 mesca govoru da ko bom pa velik bom pa tam živel. pol sem se pa mal umiril :P

 6. erzo, dne 11.12.2007
  erzo

  @hefc
  ja tko no…da bi živel v tem đumbusu bi slej ko prej začel pogrešat naravo, mir, izi living…
  se mi zdi da je življenje v londonu dolgoročno všeč le redkim. londončani ful tožarijo nad svojim mestom in bi večina raje živela v kakšnem “manjšem” mestu kot je oxford recimo…
  ampak za en let se pa tudi jest nebi branil! mejbi grem clo študirat en letnik tja če bo buh dau :P

 7. Teja, dne 12.12.2007

  Jst sem bla ta prvič v Londonu sama 4 dni, pa mi ni blo tud za sekundo dolgčas. Skoz je kej dogajal. Mal sem bla sicer mlada za vse traparije, k se jih da počet, pa vseen. Ta drugič je pa tko nanesl, da smo ble tri punce, pa tud ni blo švoh. Vsekakor bo pa treba še kdaj ponovit.

  @Hefc
  Tud mene je prjemal, da bi lohk tam živela. Ampak sem se tud že mal umirila glede tega :)

 8. erzo, dne 13.12.2007
  erzo

  @Teja
  tabornice v Londonu? hm. mogoče bi predlagal vsaj okolico stansteda ali pa še bolj v globine anglije :)
  hec hec, zdj sem mal pod vplivom preteklih dogodkov, ki jih zadnje čase slišim na vsakem koraku LOL.

 9. Jakob, dne 14.12.2007

  Jaa, London… gut je blo.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !