Prokleta gužva neuvidevna!

V bistvu sploh ni problem v gužvi sami, problem je bolj zakompliciran, problem je v sistemu! Kar se zadnje čase dogaja v čakalnici na železniški postaji v Kranju je pa že res kriza! Najprej se morem zbudit ob pol sedmih, dve uri in pol pred začetkom predavanja, cajta mi ostane ravno toliko da še ves zaliman, s povsem zaspano nogo najdem včeraj ob pol treh zjutraj prštimane cunje, se oblečem in medtem morda skadim četrtinko čika. O jutranji kavici z idiličnim pogledom na okoliške hribe in Kamniško-Savinjske alpe lahko samo sanjam (10 minut pred tem mejbi)…….običajno potem najbolj pomembne stvari po jutranjem konceptu zmečem v torbo (še dobro da sem izgubil polnilec za leptop ker drugač bi moral še mašinerijo pakirat) in vmes, ko ravno zaklenem vhodna, še slabše – izhodna vrata, pozabim na svoje zobe. Totalno raspizden sam nase in na celo morbidno jutranjo vremensko situacijo se obrnem, expresso umijem zobe (uhja pa expresso) in se na tej zares kratki poti (uhja kratka kava) spomnim še tega, da sem v sobi, ki je v zgornjem štuku, pozabil mobitel. Oh. To pa ne bo šlo, treba it iskat. Iz izkušenj vem, da ravno takrat ko pozabim mobitel rabim nekoga zares nujno poklicat.

Pa se kljub zapleteni in naporni jutranji akciji slabih 10 minut pred odhodom vlaka znajdem v čakalnici na železniški postaji. Potem pa, ko je človk normalno že prepričan, da je dosegel prvi uspeh dneva, pride največji udarc. Prav strateško in nič kaj Slovensko urejena vrsta, ki se veje v tri do štiri nivoje. Jebemti pa zakva je tam samo eno okence in ena mama, ki je verjetno tako kot jaz dala skoz stresno jutro in more zdej navsezgodaj talat enosmerne karte vsem 30 ljudem, ki čakajo na vlak, ki ga je ravnokar najavil majstore po zvočniku.

Okej resno – jest bi kupil tedensko karto recimo, ali pa bi jo kupil vnaprej, ali pa preko interneta en dan prej, karkoli, možnosti je ogromno. Ampak valda – ko bo nekdo nekaj pametnega postoril na teh malenkostnih problemih bom jest vozil poršeja z vzgonskim motorjem na vodikov pogon. Go figure when it will happen.

Ma sranje no!! Resno vam pravim. Edina svetla točka tukaj je ta, da v Kranju na vlaku to uro dobiš frej zic in se ti ni treba gužvat med zamorjenim folkom…vrneš se nazaj v svoj svet in upaš, da ne boš doživel naslednjega šoka, vendar ko si že skoraj prilezel na vrh gore, pri šalterju za žetone vašeš še hujšo gužvo za ljubljanski lokalni promet. No na tem busu pa JE gužva.
Verjetno ste pomisli zakaj si ne nabavim mesečne karte za vlak in LPP; stvar je precej preprosta – ne splača se.

 • Share/Bookmark

10 komentarjev na "Prokleta gužva neuvidevna!"

 1. saily, dne 7.11.2007
  saily

  od kdaj si pa ti v kranju?! :o a nisi več v loki?!

  drugače pa poznam sistem s telimi okenčki… podobno je na banki, pošti, občini.. tko da ne sikiraj se.. te javni uslužbenci so zgodba zase.. men so že ogromno živcev požrl :)

 2. Jakob, dne 7.11.2007

  Aj Eržo, cela kolobocija, katero ne privoščim nobenmu…nared izpit za avto…zna spremenit…maš eno opcijo več.

 3. erzo, dne 7.11.2007

  @saily
  že od nekje mojega drugega leta me uvrščajo pod občino Kranj – iz Bitenj sem drugač – moje uradno spalno mesto. Škofja Loka je samo rezidenca :))

  glede okenc in vrst:
  okej, banka, pošta … tu se lahko mal prilagodiš…greš poslat priporočen pošto al pa nakazat keš ob eni normalni uri…zjutraj je pa tisti 7.30 neizogiben. al pa plačaš davek.

 4. erzo, dne 7.11.2007

  @Jakob
  Z avtom je pa še večja štala – čakaš v koloni ko budala. En avto bolj grdo gleda kot drug :(

  sej pravm…tist porš :P

 5. black, dne 8.11.2007

  :idea: zaprite šole in povečajte pokopališča, pa boš lahko doma non stop noge držal v zrak ;)

 6. black, dne 8.11.2007

  Pojma nimaš Black. Mogoče bi pa moral na Gorenjskem odpret univerzo in že končno zgradit Ta veliko cesto in preuserit promet in pamet tudi v Prelepe gore in Čist zrak.

 7. Matjaž, dne 8.11.2007

  Se opravičujem za nenamerno zmedo. Zadnji pametni komentar je seveda moj. Matjažev. Pograjčev. In ne od zmedenega Blacka.

 8. saily, dne 8.11.2007
  saily

  @erzo: ne me hecat… resno? moja mami je iz spodnjih bitenj v originalu.. sam zate sm bla prepričana da si ne vem iz partizanske apa s pod plevne… nkol pa da je to sam tko… kriza kaj vse ne zveš tko šele čez nekej let :D

 9. joste, dne 9.11.2007
  joste

  ja tko je.. praviš da se ne splača. Poračunaj koliko časa in živcev izgubiš v vrstah ko čakaš na karte vsak dan. Temu dodaj eno urno postavko, recimo, da bi delal za 4 eure na uro in prištej to razliki med mesečno karto in denarju ki ga zapraviš za enosmernekarte. Kar naenkrat se ti nakup mesečnih vozovnic izplača. Posebej za LPP ti jo priporočam, ker 17 eurov ni fakin nič in se lahko vozakaš po celi ljubljani, recimo tudi do medvod in pičiš pol na vlak u medvodah. Evo… tut s tem lahko prišparaš. Na srečo sem jest med tednom zdej situiran u lublani in mi ni treba več prenašat telih jebačin jutranjih ki sem jih 2 leti.

  @jakob: z avtom je pa še večja jeba. Je sicer kul ker si lahko velik stvari not naložiš ampak lublana-kranj destinacija mi čist zaliman z avtom zutri se prevažat ni povšeči. Sem prakticiru to nekajkrat in je obup. Si pa izoliran in ne prideš v kontakt z drugimi commuterji, če ti je to tako všeč mogoče. Na vlaku lahko še za pol urce zadremaš. Dragocene pol urce!

 10. MihaHa, dne 17.11.2007
  MihaHa

  Dež in zimo na stran… Skuter je prevoz izbire. Pokuri manj kot Zippo, mimo gužve in vrst švigneš kot palček Smuk v ribnik, bejbiko pa tut loh naložiš uzadi, če ma ritko za dve moški dlani; če ma večjo, pa itak zanjo bolš, da mal švica… No, pozimi, pa ko dež suje ko porasica, pa na vlak, to pa ja. Da si kožuščka ne zmočiš ane!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !