Študija o pametnjakovičih, zaletavcih in nepremišljencih…

Sem pristaš utemeljenega dialoga z veliko mero posluha in razumevanja – zgodi si, da občasno celo preveč simpatiziram s teorijo, da se vsaka stvar lahko reši na miren način. V mnogokateri situaciji bi lahko reagiral bolj glasno in agresivno. Pa si tega vseeno ne štejem v minus – le tako lahko slišim več strani in vidim več obrazov ter kar je najbolj pomembno – slišim VEČ.

Na drugi strani imamo “butnglave”, ki so tako pametne, da je dovolj da vidijo samo do konca svojega nosu in morda še en milimeter dlje – kolikor je dolga najdaljša kocina na njihovem nosu. To je tip človeka, ki je na splošno precej inteligenten – dejansko veliko ve in je v svoji stroki dober. Njegov problem pa je ta, da bo v vsaki situaciji, v vsakem problemu in dialogu stal za svojim prepričanjem, neglede na to, da se lahko suvereno moti. “Butnglava” se sicer dobro zaveda, da obstaja možnost njegove napake oziroma napačnega informiranja, vendar si zaradi svojega vrhunsko skonstruiranega ega ne bo dopustil priznati, da je njegova izjava ali mnenje mimosunjeno. Ma kje, to bi ga uničilo, pokvarilo bi mu dan, zagrenilo naslednjega – le zakaj bi mu bilo trega treba, če je lahko zadovoljen v samozadostnem pomenu besede. Jebemti no, res ne razumem kako ste lahko tako zelo ponosni, da ne upate nočete prisluhniti! Na drugi strani je nekdo, ki vam želi nekaj predstaviti, izraziti svoj pogled na vaše mnenje ali trditev. Zdi se mi, da je ta pojav globlji kot si sploh lahko mislim. Upal bi si trditi da izhaja iz mladostniškega obdobja, ko je bil ubožec zatiran iz vseh strani, potem pa se je nekoliko postavil na svoje noge in uporniško naštudiral svojo osebnost in interese. Ko je dosegel nek nivo zavedanja in znanja ter nabildal svoj ego je pa končano, zapečateno. “Drugi mi že ne bodo pametovali o tem in onem, o tistem kar pa jest res dobro vem in znam!” (mimgrede, ravnokar sem ubil prokleto muho, zgleda da so se pod sončnimi žarki spet prebudile – in to so tiste tanajbolj sitne in hitre, jebemjim).
Naslednja stvar je zlati nasvet. Nasvet je na moji prioritetni listi takoj za verodostojno informacijo – je gonilo sveta – brez nasvetov drugih bi obtičali nekje v kameni dobi. Ljudje smo po naravi razumevajoča bitja z dobro izdelano logiko in sposobnost medsebojnega sožitja in delovanja. Tako bo en človek težko izdelal trdno hišo. Če jo bo gradilo več ljudi, bo bolj trdna, lepša in prijetnejša. Enako je z zemljo, svetom, svetovnim communityjem. (ubil naslednjo muho – s pestjo, z ubijalsko natančnostjo:P).

V glavnem – prisluhnite, razumite, svetujte in najpomembnejše – prisluhnite nasvetom. Vsak nasvet je dober, pa naj bo sam po sebi slab ali dober – ali ga upoštevamo ali ne – potrudimo se ga lahko vsaj razumeti, ga proučiti, projecirati kam drugam…Just don’t be fucking smartass dumber.

 • Share/Bookmark

8 komentarjev na "Študija o pametnjakovičih, zaletavcih in nepremišljencih…"

 1. joste, dne 31.10.2007
  joste

  Be careful whose advise you buy, but be patient with those who supply it. Torej, previdno premisli po katerih nasvetih se boš ravnal, vendar bodi potrpežljiv do vseh, ki ti jih nudijo. Toliko o nasvetih.

 2. erzo, dne 31.10.2007

  @joste
  that was exactly my point!

 3. mihaha, dne 1.11.2007
  mihaha

  @joste: And… Wear Sunscreen.

  @erzo: Vsi smo včasih ”butnglavci.” Takšnemu stanju zavesti zna botrovati kopica dejavnikov. Fine je, če si to, da smo, tudi priznamo, in, kar je še pomembneje, da se sami sebi od srca nasmejimo. Res pa je, da ničesar ne delimo tako radi, kot nasvetov.

 4. erzo, dne 1.11.2007

  @mihaha:

  vedi vedi! ni kej, se strinjam! – z butnglavami sem pa ciljal na smartassiče, če se tkole mal po loško izrazim :), tiste ki pametujejo vsevprek – mislm – razlika je med sproščeno zajebantsko debato ko je tko da več bedarij se pove, bolš je – pisal sem pa o tem da se recimo midva usedeva dol in študirava eno konkretno zadevo, mal bol resno če lah tko rečem.
  jebote proklet četrtk, nisem dons za razlagat, učer je blo a little too much – za filme gledat, ne za pisat.

 5. nejc jemec, dne 1.11.2007

  Eržo, nam lahko kaj več zaupaš o današnjem jutranjem dogajanju? Ste bili smartesiči? Ste popametovali? Veš, moram preveriti pri vseh vpletenih straneh, da izvem, kaj se je približno zares dogajalo ;)

 6. erzo, dne 2.11.2007

  @nejc
  hehe, o tem bo morda več prikazal video, ki je ravno v obdelavi. potrebno bo še dovoljenje tvojega velikega brata, ki je krivec za nastalo dogajanje in ja – vsekakor je majkl vsaj malo smartasič…ampak to je seveda čist druga stvar – to je bil jutranji dialog, ki bi moral tistemu na drugi strani linije polepšati dan – ljudje so pa pač zagrenjeni…

 7. mihaha, dne 2.11.2007
  mihaha

  @erzo: He. Bova se dol usedla, pa ful resno preštudirala kak bendehov zavitek, ko se privlečem domov iz te vročine… Keep on keeping on.

 8. erzo, dne 6.11.2007
  erzo

  o lejga jebote mle!! sploh mi ni prebil :P no sej mi večkrat kakšna stvar ne prebije ampak okej…
  uživej, dokler ne prideš nazaj v ledeno slovenijo med bndehuce mwhaha

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !